Skip to content
workant
Oona Tynkkynen 19.6.2019 12:44

Esihautomosta steppejä kasvuun - Workant taklaa rekrytoinnin haasteita

Workant kehittää uudenlaista rekrytointialustaa Yritystehtaan esihautomovalmennuksessa. Esihautomossa kartoitetaan idean potentiaalia ja kehityskohtia sekä sparrataan ideaa kohti kasvubisnestä.

Kesätöitä hakiessaan Eemeli Hamara oli ymmällään. Työnhaku oli hidasta, vaikeaa ja sekavaa, sillä järjestelmiä, lomakkeita ja työnhakuportaaleita oli lukemattomia. Samat tiedot oli täytettävä moneen eri paikkaan, ja hyppiminen eri järjestelmistä toiseen vei aikaa. Pari vuotta ongelman ratkaisua seurattuaan Eemeli päätti ottaa ohjat omiin käsiinsä. ”Kun kukaan muu ei lähtenyt ratkaisemaan ongelmaa, oli minun tartuttava toimeen. Eihän työnhaun kuuluisi olla niin vaikeaa”, summaa Workant-rekrytointialustan perustanut Hamara.

Workant erottuu muista rekrytointiportaaleista siinä, että järjestelmää kehitetään sekä työnhakijan että rekrytoivan yrityksen näkökulmasta. Ideana on keskittää kaikki työnhaun ja rekrytoinnin vaiheet yhdelle sivustolle. Järjestelmässä hakija luo profiilin, jolla hän voi hakea useita eri tehtäviä täyttämättä samoja tietoja uudelleen. Ilmoituksen julkaisun lisäksi Workant tarjoaa rektytoijille käyttöön muun muassa videohaastattelumahdollisuuden.

”Pyrimme siihen, että suurien hakemusmäärien läpikäynti ja karsinta olisi rekrytoijille mahdollisimman helppoa ja tehokasta. Lisäksi haluamme huomioida sekä työnhakijan että rekrytoivien yritysten yksilöllisiä tarpeita mahdollisimman hyvin”, avaa Hamara Workantin potentiaalia.

Workant on mukana Yritystehtaan esihautomovalmennuksessa. Valmennuksesta Workant on saanut apua muun muassa rahoituksen etsimiseen sekä liiketoiminnan kehittämiseen. Etenkin Yritystehtaan kautta aukeavista verkostoista on hyötyä aloittelevalle startupille.

Projektin valmentaja Marko Sorri on innoissaan ideasta, jossa näkee paljon potentiaalia. ”Workant on onnistunut löytämään rekrytointiprosessin kipukohdan, ja palvelu tähtää asiakassegmenttiin, jossa on todellinen tarve ketterälle toimintamallille”, summaa Sorri idean vahvuuksia.

Yritys perustettiin Jyväskylään, sillä kaupunki on sopivan kokoinen projektin pilotointiin. Keskeinen sijainti ja kaupungin sopiva koko mahdollistavat palvelun pilotoinnin. Mukana on jo useita yrityksiä, ja lisää on tulossa. ”Palaute on ollut rohkaisevaa, ja tuntuu, että olemme onnistuneet tarjoamaan ratkaisun todelliseen tarpeeseen. Tästä on hyvä jatkaa konseptin kehittämistä ja laajentamista”, iloitsee Hamara.

Onko sinulla idea, jota haluat lähteä kehittämään kohti kasvua? Tutustu palveluihimme ja ota yhteyttä supertaitaviin valmentajiimme.

avatar

Oona Tynkkynen

sisällöntuottaja #some #graafinensuunnittelu #viestintä | 0400 249 616