Skip to content
Heidi Länsisalmi 7.7.2020 8:00

Tiimiesittely: Heidi Länsisalmi - suorapuheinen innostuja

Heidi Länsisalmi on Yritystehtaan sosiaalinen ilopilleri ja innostaja, jonka verkostot ulottuvat laajalle. Heidillä on vahva kokemus pk-yrityskentältä ja asiantuntijayhteisöistä niin julkisen kuin yksityisenkin puolen organisaatioissa. Kauppatieteiden maisterina hän on erikoistunut työkulttuurien kehittämiseen. Toimiva työkulttuuri on hänen mielestään kasvuyrityksille strateginen vahvuus. Heidi on suorapuheinen tiimipelaaja, joka on voittanut yhteisöllisyyden edistämisestä Jyväskylän henki -palkinnon.

 

Mikä on taustasi? 

Olen starttaaja. Se on selkeästi mun pelipaikka. Olen työskennellyt useammassa projektissa sekä pk-yrityksessä, joissa on oltu starttaamassa jotain uutta. En pidä kauhean tasaisesta rytmistä, ja siksi dynaaminen aloittamis- ja kehittämisvaihe sopivat minulle. Tartun melko spontaanisti ja ennakkoluulottomasti hommaan kuin hommaan, oli minulla siitä kokemusta tai ei. Joka kerta olen pärjännyt ja olen myös huomannut, että apua saa, kun sitä osaa kauniisti pyytää. Tästä saanen kiittää Tiimiakatemia taustaani.

Tiimiakatemian jälkeen opiskelin Turun Kauppakorkeakoulussa kauppatieteen maisterin tutkinnon pääaineenani luovat organisaatiot ja johtaminen. Opintojen aikana kiinnostuin erityisesti yrityskulttuureista ja niiden merkityksestä yrityksen kasvuun ja menestykseen. Graduni puitteissa pääsin tutustumaan ihailemieni firmojen hr- ja kulttuurijohtamiseen mm. Futuricella, Vincitillä ja Reaktorilla. Nämä kaikki ovat upeita kasvuyrityksiä, joille hyvä kulttuuri on selkeä strateginen voimavara. Näen itsekin toimivan yrityskulttuurin kasvuyritysten strategisena kilpailuetuna nyt ja tulevaisuudessa. Tätä kulttuuripuolen osaamistani ammennan Yritystehtaan hautomoasiakkaille muun muassa Performance People Culture -ohjelman kautta.

Parhaat myynnin ja asiakaspalvelun oppini olen saanut vaatekaupan myyjänä ja opit asiantuntijatyöstä ja yrittäjyydestä Crazy Townin yhteisömanagerina. Olen luonnostani kaupallisesti ajatteleva liiketoiminnan kehittäjä, joka ymmärtää kokonaisuuksia ja pyrkii sparraamaan asiakkaita oman verkoston ja työkalupakin voimin. Pyrin aina muotoilemaan asioita hieman paremmaksi, mikä on myös välillä ärsyttävää.

Vahvuuteni on ehdottomasti verkostoni sekä sosiaaliset taitoni. Olen suorapuheinen ja nasevalla huumorintajulla varusteltu. Nautin uusien ihmisten kohtaamisesta enkä oikein osaa päästää irti vanhoistakaan. Minulle hautomossa työskentelyn parhaita puolia ovatkin ihmiset ja ympärillä vallitseva yrittäjämäinen asenne. On aivan mahtavaa päästä mukaan rakentamaan Yritystehtaan hautomotoimintaa näin alkuvaiheessa. Uskon vahvasti toimintaamme. Startupeissa innostus ja vauhti saattavat sokeuttaa horisontin näkemistä, jolloin valmentajien sparraus auttaa pitämänä kurssin suorana.

FAKTALAATIKKO:

Ydinosaaminen:

Yrityskulttuurit, johtaminen, oppiminen ja verkostot

Aikaisemmat työnimikkeet:

yhteisömanageri, projektipäällikkö, yrityskehittäjä, koordinaattori, myyjä

Saavutukset:

Kaksi ihanaa tytärtä ja meidän yhteinen koti.

Mikä on ollut suurin oppisi?

Elämän ei kuulu olla helppoa. Vastoinkäymiset opettavat eniten omasta itsestä ja saavutukset eivät tunnu miltään ilman ponnistelua.

Mikä on supervoimasi?

Sanavalmius!

Mikä on voimalauseesi?

”Here ́s to strong women.

May we know them.

May we be them.

May we raise them.”

Mitä muut eivät sinusta tiedä?

En pidä perhosista! Ne on hyönteisiä siinä missä muutkin, enkä pidä niiden päämäärättömästä liihottelusta. Hämähäkeillä on sentään selkeä suunta.

Heidi Länsisalmi on Yritystehtaan asiakkuuspäällikkö. Tutustu muihin Yritystehtaan tyyppeihin tiimi-sivullamme.
avatar

Heidi Länsisalmi

asiakkuuspäällikkö #kulttuuri #verkostot #yhteisö 050  362 1383