Skip to content
Yritystehdas6.8.2021 15:14

Kenelle Hautomo sopii? 5 kiinnostavaa tarinaa Yritystehtaan Hautomosta

Yrityshautomo sopii tietysti kaikille kehittymishaluisille yrityksille, eikö vain? Toki, mutta yleensä yrityshautomoissa on lisäksi muitakin kriteerejä. Valmennus on useimmiten suunnattu tietyssä vaiheessa oleville yrityksille ja lisäksi kohderyhmänä voi olla tietyn toimialan yritykset. Tämän artikkelin luettuasi voit arvioida, sopiiko Yritystehtaan Hautomo sinun yrityksellesi. Lisäksi pääset tutustumaan viiden Hautomo-yrityksen tarinaan!

Millainen yritysvalmennus Yritystehtaan Hautomo on?

Yritystehtaan Hautomo on yhteensä kaksi vuotta kestävä valmennuskokonaisuus, joka sisältää kaikki liiketoiminnan osa-alueet aina myynnistä kansainvälistymiseen juuri sinun yrityksellesi räätälöitynä kokonaisuutena. Yritystehtaan valmentajat ovat oman erikoistumisalueensa ammattilaisia ja Hautomosta yrityksesi saa asiantuntevaa apua mitä moninaisimpiin liiketoimintaan liittyviin kysymyksiin.

Jos haluat mukaan Hautomoon, yritykselläsi tulee olla skaalautuva tuote tai palvelu. Toisin sanoen tuotteen tai palvelun tuotantoa sekä laajuutta pitää pystyä kasvattamaan ilman, että resursseja toiminnan pyörittämiseen tarvitsee jatkuvasti lisätä. Tuotteesi tai palvelusi olisi siis mahdollista viedä myös kansainvälisille markkinoille.

Luonnollisesti Yritystehtaan Hautomoon valittavilla yrityksillä tulee olla vahva tahto kasvaa. Hautomoon on tunkua: mukaan valitaan 12 yritystä noin 1200 liikeidean joukosta. Valitut yritykset ovat Jyväskylään sijoittuneita erittäin lupaavia startup-yrityksiä, ja valinnan tekee Yritystehtaan ulkopuolinen raati. Kurkkaa lisätietoja Yritystehtaan Hautomosta!

 

Hyvä yrityshautomo tarjoaa laajat verkostoitumismahdollisuudet

Yksi tärkeimmistä syistä hakeutua yritysvalmennukseen ovat valmennuksen tarjoamat verkostoitumismahdollisuudet. Jyväskylän Yritystehdas tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten sekä muiden toimijoiden kanssa, ja mahdollistaa näin myös Hautomoon valituille yrityksille uudenlaisten verkostojen ja yhteistyömallien rakentamisen.

Osa Hautomon yrityksistä on tullut valmennukseen esimerkiksi Jyväskylän yliopiston kautta. Alun perin yliopistossa tehdyssä tutkimus- ja kehitystyössä onkin ymmärretty olevan liiketoiminnallista potentiaalia, ja idean pohjalta on perustettu uusi startup-yritys. Yritystehtaalle on kehkeytynyt vahvaa osaamista tutkimus- ja kehitysperustaisen teknologian kaupallistamisprosesseista.

Binaré, Fibion ja BiopSense ovat esimerkkejä startup-yrityksistä, joiden tarina on saanut alkunsa akateemisesta tutkimuksesta.

IoT- ja IIoT -laitteiden tietoturvaa analysoivan ohjelmiston kehittänyt Binaré hakeutui Hautomoon erityisesti Yritystehtaan tarjoamien verkostoitumismahdollisuuksien vuoksi. Internetiin liitettyjen laitteiden tietoturva on äärimmäisen tärkeää päivittäisessä elämässä, josta Binarén toimitusjohtaja Andrei Costin kertoo lisää englanninkielisessä blogiartikkelissamme.

Fibion on kehittänyt arkiaktiivisuuden ja istumisen määrän mittaamiseen tieteellisesti erittäin tarkan mittalaitteen. Mittaamisen ohella Fibion pyrkii tekemään muutoksia työyhteisöissä ja yksilöissä kohti terveellisempää arkea. Fibionin toinen perustaja Olli Tikkanen kertoo, että startupille kaikesta saatavilla olevasta avusta on hyötyä:

"On tärkeää, että joku ulkopuolinen kuuntelee ja kertoo mielipiteen. Mun mielestä ehdottomasti, jos saat tällaista apua se kannattaa ottaa vastaan."

Lue Ollin ajatuksia Hautomosta, sekä vinkkejä aktiivisempaan arkeen.

BiopSensen toimitusjohtajalle Veli-Mikko Puupposelle taas oli tärkeää päästä kehittämään omaa liiketoimintaosaamistaan yrityksensä toimitusjohtajana. Korkeatasoisia laboratoriopalveluita tuottava yritys kehittää nestebiopsiaan perustuvaa näytteenottotapaa. Blogistamme pääset lukemaan tarkemmin BiopSensen innovaatiosta sekä Veli-Mikko Puupposen kokemuksia siitä, miltä tuntuu siirtyä tutkijasta yrittäjäksi.

 

Hautomon yritykset tekevät elämästä helpompaa skaalautuvilla tuotteilla ja palveluilla

Tyypillisesti yritystoiminnan missiona on tehdä jollain tapaa maailmasta parempi paikka ja ihmisten elämästä sujuvampaa. Onerva Hoivaviestinnän sovelluksessa tämä missio toteutuu hyvin selkeästi. Muutamia vuosia sitten Ville Niemijärvi sekä Lauri Lehtovaara olivat huolissaan omien isovanhempiensa voinnista, ja niinpä he kehittivät Onerva-viestisovelluksen. Sen avulla tiedon välitys muun muassa ikäihmisen, kotihoidon työntekijöiden sekä omaisten välillä on huomattavasti vaivattomampaa.

Onervan toimitusjohtajan Ville Niemijärven suurimmat odotukset kohdistuvat tekoälypohjaisten sovellusten hyödyntämiseen ikäihmisten hoidossa entistä laajemmin. Artikkelistamme löydät muun muassa kiinnostavaa tietoa siitä, miten Onervan kehittämä virtuaaliassistentti parantaa ikäihmisten hoitoa!

Yritysten, ja sitä kautta tavallisten ihmisten auttamiseen liittyy myös On-Time Research Solutions Oy:n liiketoiminta. On-Time tarjoaa puhelurobotiikkaa, joilla yritykset voivat parantaa ja laajentaa asiakkuuden elinkaaren hallintaa. Mutta tiesitkö, että puhelurobotiikka voi auttaa myös yhteiskuntaa kohtaavien haasteiden ratkaisemisessa? Blogissamme toimitusjohtaja Teemu Valkonen kertoo muun muassa, miten On-Timen SaaS-pohjaista mobiiliviestintäalustaa on käytetty koronaviruspandemian taltuttamisessa.

 

Yritysvalmennus Yritystehtaan Hautomossa on loistava valinta kasvuvaiheessa olevalle yritykselle

Vaikka yrityshautomo usein mielletään vasta-aloittaneen startup-yrityksen ensimmäiseksi valmennukseksi, Yritystehtaan Hautomo sopii myös pidemmällä olevalle yritykselle. Tärkeintä Hautomossa on halu kasvuun ja kehitykseen. Koska Hautomo-valmennuksen sisällöt räätälöidään aina kunkin yrityksen tilanteeseen sopivaksi, saa valmennuksesta tukea myös kasvavan yrityksen kohtaamiin haasteisiin ja kehityskohteisiin.

Kuuleva Oy on esimerkki yrityksestä, joka lähti Hautomoon mukaan saadakseen tukea nimenomaan kasvuvaiheeseen. Skaalautuvan palvelun tai tuotteen ei tarvitse välttämättä olla teknologiaa, vaan se voi olla esimerkiksi uudenlainen lähestymistapa psykoterapiapalveluiden tuottamiseen.

Kuuleva muodostuu eri puolella Suomea toimivista terapeuttien muodostamista työyhteisöistä, joiden johtamisessa verkostojohtamisen keinot ovat avainasemassa. Kuuleva Oy:n kehitysjohtaja sekä osakas Hugo Miskala kertoo artikkelissamme kasvuvaiheen haasteista sekä yrityksen vastavuoroisesta johtamistyylistä.

Hautomoon valitaan vuosittain 12 erittäin lupaavaa yritystä, joista tiedät nyt viisi. Tutustu kaikkiin Yritystehtaan Hautomossa oleviin yrityksiin! Ehkä myöhemmin mukana on myös sinun yrityksesi? Lue lisää Hautomosta!

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT