Yritystehtaan tapahtumat

Luomme tapahtumia menestystä janoaville.

Inspiroidu, kehity ja kehitä! Yritystehtaan  ja yhteistyökumppaneiden  koulutukset  ja tapahtumat  tarjoavat mahdollisuuden tulla kehittämään  omaa  osaamista.

Rennolla, mutta raudanlujalla ammattitaidolla tehdyistä koulutuksista et tule lähtemään tyhjin käsin. Palaa Yritystehtaan tapahtumien tallenteisiin tällä sivulla!

Nyt on aika hypätä tapahtumien pariin!

Suosiota saavuttaneet Yritystehtaan tapahtumat ovat nyt katsottavissa missä ja milloin haluat! Valitse mieleisin aihe ja uppoudu oppimaan uutta tai inspiroitumaan itseäsi innostavaan aiheeseen! Nappaa tästä oikotie kaipaamiesi sisältöjen pariin

Markkinointi & brändit

Myynti & johtaminen

Kansainvälistyminen

Tuotekehitys ja IPR

Yrittäjän hyvinvointi ja suorituskyky

Teknologia

Tulevaisuuden työ

Etätyöt sujuvaksi

Mentorointi

Hallitustyöskentely

Muistathan, että tulevat tapahtumat löytyvät aina tapahtumat -sivultamme!

Jos kaipaat kokonaisvaltaista valmennusta tutustu Hautomoon sekä yrittäjyysvalmennuksiimme!

Uskallatko olla yrittämättä?

Miten omaa osaamista voi tunnistaa? Mistä löytyy rohkeus luottaa omaan osaamiseen? Mitä tehdä, jos epävarmuus iskee? Meillä kaikilla on osaamista, se pitää vain tunnistaa Jokaisen omat taidot muodostavat yhdessä uniikin kokonaisuuden - webinaarissa kuulet vinkit osaamisen löytämiseen ja rohkeuden kasvattamiseen sekä kuulet kokemuksia aiheesta!

Mikä minusta tulee isona?

Onko oma työelämäunelmasi vielä hukassa ja vaihtoehtoja tukahduttavan paljon? Voitko tietämättäsi tehdä ammatinvalintaan umpikujan, josta ei ole poispääsyä? Pohditko alan vaihtamista? Tule kuuntelemaan, miltä tulevaisuuden työelämä näyttää sekä miten työn ja uuden oppimisen tavat ovat muutoksessa!

 

Talouden perusteet

Talous on yrityksen kannattavuuden kannalta tärkein mittari. Yritystehtaan yritysvalmentajan Roope Pietilän johdolla käydään läpi yrityksen tärkeimpiä tunnuslukuja, joilla yrityksen taloutta ja suorituskykyä mitataan. Webinaarissa käydään läpi muun muassa tuloslaskelma, tase, omavaraisuusaste, maksuvalmius sekä tilinpäätöksen perusperiaatteet.

Aloittavan yrittäjän digimarkkinointi

Mistä aloittavan yrittäjän kannattaa lähteä rakentamaan digitaalista markkinointia? Mitkä ovat ne must-jutut ja kustannustehokkaimmat ratkaisut? Markkinointia tehdään yhä vahvemmin digitaalisesti ja keinoja toimia tässä ympäristössä on useita. Tarjolla on käytännön ideoita, raakaa faktaa ja ehkä hikeäkin kirvoittavia kokemuksia, mihin suuntaan energia kannattaa suunnata digitaalisen markkinoinnin maailmassa.

Digimarkkinointi with Jaakko Suojanen

Jaakko Suojanen on Suomen Digimarkkinointi oy:n perustaja ja toimitusjohtaja. SDM on tuplannut liikevaihtonsa joka toinen vuosi. Digitoimisto auttaa asiakkaitaan kasvamaan mitattavan digitaalisen markkinoinnin avulla. SDM tarjoaa ketterän tiimin asiantuntijoita yritysten avuksi tekemään tuloksellista markkinointia, tyytyväisyystakuulla. 

Brändi & Markkinointi with Mikko Kalliola
Mikko Kalliolan esiintymistä on kehuttu omaperäisistä näkökulmista, räjähtävästä energiasta sekä ylitsepursuava huumorista. Mikko on Aava & Bang Oy:n luova johtaja. Hänet tunnetaan myös Kulttuuriosuuskunta Lilithin Kuolleistaherättäjänä, Tiimiakatemia Glogalin ja Kasvu Open Oy:n hallituksenjäsenenä, sekä TV:stä tuttuna reality isänä. Mikko on vuosien varrella valmentanut satoja yrityksiä ja tiimejä huippuarvioin ja vaikuttavin tuloksin.
Brändi & Markkinointi with Mari Mansikkamäki

Mari Mansikkamäki on Visual Fridayn luova johtaja, joka innostuu yritystarinoista ja uskoo vankasti ensivaikutelman voimaan. Mari on intohimoinen brändien kehittäjä ja visionääri, joka näkee jokaisessa yrityksessä jotain omaleimaista ja tarinan arvoista. Mari on toiminut yli 15 vuoden ajan markkinoinnin ja viestinnän tehtävissä Suomessa ja ulkomailla sekä viimeiset seitsemän vuotta mainostoimistoyrittäjänä. 

Johtaminen, myynti & kansainvälisyys

Myynti ja johtaminen with Lennu Keinänen

Sarjayrittäjä, sijoittaja ja toimitusjohtaja Lennu Keinänen hyppää laskuvarjolla strategiahaasteesta toiseen. Strategiaosaamisen lisäksi Lennu taitaa johtamisen, kulttuurin ja rahoituksen kiemurat. Lennun motto on “elämä alkaa, kun tukipiste häviää jalkojen alta” ja tämä näkyy myös miehen harrastuksissa, joihin kuuluvat muun muassa kiipeily, lentäminen ja sukeltaminen.

Myynti ja johtaminen with Jukka Lassila

Suomen Yrityskehityksen toimitusjohtaja Jukka Lassilalle on tärkeää liiketoiminnan ja suorituskyvyn kehittäminen ihmisten kautta. Jukka luotsaa myös muita Multimentor Nordicin omistamia yhtiöitä ydinosaamisenaan yritysten kasvu ja kansainvälistyminen. Vapaalla voit bongata tämän ammattiveneilijän vesiltä tai eräretkeilyn parista!

Myynti ja johtaminen with Sami Kettunen

Ceili Oy:n toimitusjohtaja Sami Kettunen raudankova myynnin ja johtamisen ammattilainen. Tiesitkö, että näiden lisäksi Sami on intohimoinen penkkiurheilija sekä ahkera urheiluseurojen talkoolainen. Erityisesti pesäpallo ja yhdistetty ovatkin lähellä Samin sydäntä.

Global markets, business ideas & plans with Kari Lappalainen

Do you need assistance with global commerce Kari Lappalainen, specialist at KIPhoenix, is an expert. In addition to global trade, Kari excels in leadership and management and is fluent in many languages. Kari challenges himself on a golf course and in the football field. His motto is ”Everything will work out in time”.

Global markets, business ideas & plans with Matti Härkönen

The CEO of Kasvun Roihu Oy, Matti Härkönen, describes himself as an executor. When other people are still planning, he is already pushing forward with the project. Matti is a result-oriented leader, who loves team-building and is a talented expert on developing small and medium-sized businesses. Matti’s favourite way to relax is spending time with family and friends.

Global markets, business ideas & plans with Juha Harju
The CEO of Woolman Oy, Juha Harju, doesn’t want to rush things – usually the most efficient way is to think first. Juha’s superpowers are global e-commerce, direct-to-consumer-business and leading growth and turning teams into success.
Local to global - tarinoita kansainvälisten sijoittajien kohtaamisista

Miten Jyväskylän Business Rally -konsepti ja rahoituspaneeli saivat alkunsa. Millaisia kohtaamisia tapahtuman yhteydessä on koettu, ja miten kansainvälisten sijoittajien ja keskisuomalaisten kasvuyritysten yhdistelyä on tarkoituksena yhä jatkossa kehittää - varsinkin, kun vuoden 2020 Neste Rally Jyväskylä jouduttiin COVID19 pandemian vuoksi perumaan.

Keski-Suomesta kansainvälisyyteen

Voiko Keski-Suomesta ponnistaa kansainväliseen menestykseen ja miten se tehdään? Mitä kannattaa huomioida kansainvälistymiseen lähtiessä ja minkälaisia kumppanuuksia tämä vaatii? Millaisia kokemuksia ja vinkkejä kansainvälistä bisnestä tehneillä yrittäjillä on antaa?

Tuotekehitys & IPR with Markus Pelkonen

Discovery Streetin perustaja Markus Pelkosella on palava halu muuttaa ajattelumalleja tuotekehityksen saralla. Uudenlaiseen ajatteluun herättelevän Markuksen motto on “älä anna muiden ajatella puolestasi”. Vapaa-ajalla Markuksen voi nähdä jalkapallokentillä tai salibandyä pelaamassa

Tuotekehitys & IPR with Virpi Noponen

Yritysten liiketoiminnan suojaaminen on Virpi Noposen ydinosaamista ja hän inspiroituukin innovaatioista ja niiden suojaamiseen liittyvistä haasteista. Berggren Oy:n patenttiasiamiehenä toimivan Virpin periksiantamattomuus ja sinnikkyys ovat vieneet eteenpäin niin taitoluistelukentillä kuin muussakin elämässä. Virpi on väitellyt kemian tohtoriksi Jyväskylän yliopistosta.

Tuotekehitys & IPR with Mikko Markkanen

Crazy Town Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Mikko Markkanen on innovatiivinen ja idearikas yrittäjä, joka on tehnyt sinnikkäästi työtä yrittäjien ja etätyöläisten kanssa jo vuodesta 2002 lähtien. Intohimoinen yhteisökulttuurin ja elinikäisen oppimisen sanansaattaja Mikko, uskoo aktiivisten verkostojen voimaan ja rohkeisiin kokeiluihin. Jos Kadonnutta Poikaa ei löydy JNV:n salilta treenaamassa uutta esitystä, kannattaa kokeilla onnea VR:n ravintolavaunusta. Tuore pulla on myös takuuvarma houkutin.

Menestyvän yrityksen takana on suorituskykyinen yrittäjä.

Hyvinvointi, suorituskyky & business with Nina Rautiainen

Tulevaisuuden hyvinvoinnin ja suorituskyvyn lippulaiva on visiomme!” Nina Rautiainen keskittyy Hippos2020-projektipäällikön tehtävässään kansainvälisten kumppanuuksien ja verkostojen rakentamiseen. Taustaltaan Nina on kasvuyrittäjä ja Kasvun Roihu Oy:n perustajia. ”Olen innoissani uudesta haasteesta: isossa kuvassa haluan olla mukana synnyttämässä tätä kansainvälisestikin kiinnostavaa ilmiötä Jyväskylään ja vauhdittamassa kasvuinvestointeja Suomeen”.

Hyvinvointi, suorituskyky & business with Jaakko Kotisaari

Hyvinvoinnin ja liikunnan moniosaaja Jaakko Kotisaari on pitkän linjan firstbeatiläinen. Hyvinvoinnin saralla kaiken nähnyt sanaseppo lukee tarkasti myös Hyvinvointianalyysiraportin rivien välit, antaa syvälliset palautteet ja kouluttaa asiantuntijoita vankalla osaamisellaan. Jäätelöbaarin isäntä sekä pehmeän ja lämpimän ruoan ystävä jahtaa vapaa-ajallaan pyöriviä palloja sekä oman suorituskykynsä äärilaitoja elämää ihmetellen.

Hyvinvointi, suorituskyky & business with Kaisa Wallinheimo

Kaisa Wallinheimo on paitsi korkeushypyn nelinkertainen Suomenmestari. Hän on myös visionääri, LeWELL Oy:n perustaja ja valmennuspäällikkö. LeWELLin valmennusfilosofia pohjaa vahvasti Kaisan valmennusmetodeihin. Kaisan mielenmaisema on aina ollut vahvasti urheilukenttä, joka kuvaa hänelle jatkuvaa matkaa, päämäärätietoisuutta ja ennen kaikkea intohimoa. Tämä kenttäajatus on säilynyt ajatuksellisesti Kaisalla mukana pitkään, haluna pitää oppilaat ja valmennettavat mukana jatkuvalla hyvinvoinnin radalla.

Hyvinvointi, suorituskyky & business with Sanna Kinnunen

Psykologi ja tietojärjestelmätieteen ekonomi Sanna Kinnunen on monipuolinen osaaja. Sannalta luonnistuu muun muassa työhyvinvointi, palautuminen sekä stressin- ja ajanhallinta. Sannan motto on ”kaikkiin tilanteisiin löytyy toimiva keino, kun yhdessä etsitään”. Parhaillaan Sanna tekee väitöskirjaa Jyväskylän yliopistossa aiheesta Diverse Individual Outcomes in Mindfulness-, Acceptance-, and Value-Based Intervention for Employee Wellbeing.

Teknologia & robotiikka yrityksen apuna

Teknologialla tehoa myyntiin

Tänä päivänä B2B-myynnin maailmassa tukeudutaan vahvasti erilaisiin verkkopohjaisiin alustoihin ja työkaluihin, joita onkin ilmaantunut markkinoille viime vuosina huikea määrä. Millaista lisäarvoa erilaiset teknologiset ratkaisut tuovat myyntiin ja markkinointiin? Kuinka erilaisten työkalujen avulla voidaan tehokkaasti edistää yritysten myyntiä? Miten teknologian avulla voidaan toteuttaa laadukasta vuorovaikutusta verkossa? 

Tehostetaan viestintää - voiko robotti auttaa?

Oikean tiedon välittäminen oikeaan aikaan lienee nyt ajankohtaisempaa kuin koskaan. Mutta miten oleellinen tieto tunnistetaan suurista datamääristä? Miten robotit tai laadullinen analytiikka voivat auttaa meitä viestimään paremmin ja tehokkaammin? Kolme kovaa asiantuntijaa kertoo oman näkemyksensä aiheeseen

Tiimi & Tulevaisuuden työ

Mikä minusta tulee isona?

Onko oma työelämäunelmasi vielä hukassa ja vaihtoehtoja tukahduttavan paljon? Voitko tietämättäsi tehdä ammatinvalintaan umpikujan, josta ei ole poispääsyä? Pohditko alan vaihtamista? Tule kuuntelemaan, miltä tulevaisuuden työelämä näyttää sekä miten työn ja uuden oppimisen tavat ovat muutoksessa!

 

Kuinka rakennetaan voittajatiimi startupiin?

Tiesitkö, että oikein rakennettu tiimi on yritykselle kaikki kaikessa? Yrityksen menestys pohjautuu ihmisten osaamisen lisäksi ihmisen kasvuun ja persoonaan sekä tiimin suorituskykyyn, yhteistyötaitoihin ja johtamiseen. Joskus B-luokan idea on saatu loistamaan, koska sen taakse on saatu A-luokan tiimi.

 

Tiimi & Tulevaisuuden työ with Teemu Pinomäki

Teemu Pinomäki on yrittäjien ystävä. Teemu on nykyisin Laukaan kunnan elinkeinojohtaja. Videon kuvaamisen aikaan Teemu toimi Keski-Suomen Uusyrityskeskuksen toimitusjohtajana, jossa hän auttoi aloittavia yrittäjiä. Teemun erityisosaamisaluetta on idean kehittäminen liikeideaksi. Työnsä ohella Teemu toimii tubettajana.

Tiimi & Tulevaisuuden työ with Merja Salminen

“Kuka ihteesä uskoo, se kykysä tuploo” on elinikäisen oppimisen tuottamaan iloon ja voimaan luottavan Merja Salmisen motto. Gradian kehittämisasiantuntijana toimivan Merjan ydinosaamista on työn murros sekä koulutuksen kehittäminen.

Tiimi & Tulevaisuuden työ with Mikko Korpela

Miltä tulevaisuuden työ näyttää? Mitä taitoja tulevaisuuden töissä tarvitaan? Crazy Townilla johtajana ja asiantuntijana työskentelevä Mikko Korpela osaa kertoa näihin vastauksen. Mikolta luonnistuu niin myynti, palvelumuotoilu kuin fasilitointikin. Mikko käy kuumana kasarirockia kohtaan ja omaa myös ylivoimaista tietämystä aiheesta.

Etätyö sujuvaksi

Kahvikiihdytys: Etäjohtamisen parhaat käytännöt

Etäjohtaminen - kuinka pitää pakka kasassa, kun tiimi on levällään?  Kun totutut työn organisointitavat muuttuivat monella reilu vuosi sitten radikaalisti, etäjohtamisen taidot tulivat tarpeeseen. Mitä oppeja etäjohtamisesta on jäänyt käteen? Mitkä ovat parhaat vinkit toimivaan etäjohtamiseen?

Yhdessä etätöissä - miten työyhteisö kestää etätyökauden yli?

Yhtäkkinen COVID-19 -koronavirus on siirtänyt suuren osan Suomen asiantuntija- ja tietotyötä tekevistä ihmisistä kotitoimistolle. Osalle yrityksistä ja yhteisöistä muutos on ollut helpompaa ja kuin toisille. Tuskin kuitenkaan yhdellekään yritykselle etätyöt ovat olleet tässä laajuudessaan koetut.

Hallitustyöskentely & Mentorointi

Hallitustyöskentelyn ABC

Mikä hallituksen rooli yrityksessä on? Keitä hallitukseen kannattaa nostaa? Miksi hallituksessa ylipäätään kannattaa olla muitakin kuin omistaja, toimitusjohtaja ja pari kaveria? Entä millaista hallitustyöskentely on sijoittajan näkökulmasta? Muun muassa näihin kysymyksiin saamme näkökulmia kolmelta asiantuntijavieraaltamme, jotka tarkastelevat hallitustyöskentelyä kukin erilaisesta roolista käsin omissa puheenvuoroissaan.

Mentoroinnilla menestykseen
Mentoroinnin suosio on kasvanut viime vuosina hurjasti ja nykyisin mentoroinnista puhutaan yhdessä kuljettavana matkana, joka parhaassa tapauksessa kehittää mentoroitavan lisäksi myös mentoria itseään. Millaista on toimia mentorina ja aktorina eli mentoroitavana? Milloin on oikea hetki hankkia mentori?

Jäikö vielä tiedonjano?

Tutustu oppilaitosvalmennuksiimme sekä Hautomoon ja viedään ideasi kestävän kasvun polulle!